Skapa ett vackert och modernt hem

Avkalle

Skapa ett vackert och modernt hem

Är du konstintresserad men utan att ha ett lika stort intresse för möblerna i ditt hem? Din inredning kanske inte matchar konsten på väggarna? I värsta fall kan de göra att tavlorna inte kommer till sin rätt, utan försvinner för att de är placerade i en miljö som inte är fördelaktig för dem. Om du börjar se på möbler som en egen konstform kan du lättare hitta det du önskar och skapa en helhet som passar både dig och din konst. Börja med att leta bland olika designsoffor, och gå sedan vidare tills du har en inredning du är nöjd med.

Varför börja med soffan?

Det finns många sätt att gå tillväga när du inreder ett hem. Att börja med att titta på designsoffor kan vara en metod som fungerar om du inte är så van vid inredning. Vardagsrummet är för det mesta den centrala punkten i hemmet, där du umgås med vänner, slappnar av och tillbringar mycket tid. I vardagsrummet är det soffan som står i centrum. Att börja med att komma fram till vilken av alla designsoffor som passar dig och den konst du har på väggarna är därför ett sätt att utgå från den möbel som kanske är allra viktigast, i det rum som är mest centralt. Känner du dig osäker på vad det är du vill skapa kan du alltid kolla runt på nätet, läsa andras tips om inredning och se hur andra valt att inreda sina hem. Är det konsten som är det viktigaste för dig kan du leta upp andra som har modern konst på sina väggar och se vad de har valt för möbler. Vad har de för designsoffor, lampor och bord? Har de fullt med växter, bokhyllor och saker, eller håller de det avskalat och vitt? Vilket tilltalar dig mest? Genom att ta del av bilder på andras hem kan du få en bra uppfattning om vad det är du önskar skapa hemma hos dig själv.

En egen konstform

Du som är konstintresserad är säkert väl insatt i bilders komposition, formspråk och hur färger kan samspela med varandra. Att se på inredning som en egen konstform kan göra att det blir lättare att överföra dina kunskaper om konst till inredningen. På det sättet kan du hitta en väg som passar dig för att komponera ett hem i din stil, hitta ett formspråk i möblerna som passar dig och göra färgval som skapar den känsla du önskar. Det kan ta några försök att överföra kunskapen om konst så du kan använda den på ett lyckat sätt för att skapa en inredning. Det är ju trots allt skillnad på att skapa något tredimensionellt med möbler som ska ha en särskild funktion, jämfört med att bygga upp en tvådimensionell bild.

Om författaren

kalle administrator

Lämna ett svar