Inredning för trädgården

Avkalle

Inredning för trädgården

Under de fina sommardagarna vill de flesta av oss gärna spendera tid utomhus i solen. Vissa nöjer sig med att sätta sig utanför dörren i några minuter medan andra gärna skapar en trevlig uteplats. Om du inte har en fin trädgård eller uteplats, men du har utrymmet för det, kan du faktiskt inreda platsen på ett lätt sätt. På så sätt får du en härlig plats att vara på under sommaren.

Skapa rum

Om du har en större trädgård kan du dela upp den och skapa olika typer av ”rum”. Det kommer få din trädgård att se finare ut och du får tillgång till olika områden beroende på vad du vill ha. Till exempel ett ”rum” för att äta och umgås med vänner, ett rum där du kan njuta av naturen och så vidare.

Ett tips på vad du kan göra är att lägga ut cementplattor där du kan placera bord och stolar. De kommer då stå stadigare jämfört med om du endast ställer dem på gräsmattan. Du kan även placera ut en grill och möjligtvis en liten bänk.

Många växter

Något som skapar en trivsam och mysig känsla är växter. Du kan besöka wexthuset.com för att hitta en rad med olika växter och blommor. Det finns ett stort utbud hos wexthuset.com ifall din trädgård behöver många växter. Du behöver dock inte skapa enorma rabatter, det kan gå bra med en mindre lättskött rabatt istället. Wexthuset.com har allt du behöver. Skulle du vilja odla grönsaker finns det även fröer och liknande att beställa.

Vill du däremot inte skapa blomrabatter kan du fokusera på blommor och växter i krukor istället. Det kan bli väldigt trevligt med ett par krukor som står nära varandra, gärna med olika växter och i olika storlekar. Om du vill inreda dina ”rum” i olika teman kan det vara smart att du väljer växter/blommor som passar just det temat.

Lampor

En annan sak du kan tänka på när du inreder trädgården är om du ska placera ut lampor eller inte. Den största delen av sommaren är det ofta ljust rätt länge, men när hösten börjar närma sig kommer även mörkret. Då kan det vara fint att du har några små lampor i trädgården. Du kan till exempel placera ut solcellslampor, de kan då lysa upp dina favoritväxter eller vissa områden i trädgården.

Plats att slappna av på

Förutom ett matbord och matstolar kan det vara trevligt med en plats i trädgården där du verkligen kan slappna av. Det ska då vara annorlunda stolar än matstolarna, de bör nämligen vara mer bekväma. Gärna en sorts relaxstol där du kan sätta dig när du vill slappna av efter jobbet. Om du har plats och pengar till det kan det vara trevligt med en badtunna, eller varför inte bygga en pool där du kan simma under de allra varmaste dagarna.

Textiler

Sist men inte minst får du inte glömma bort textilerna. Lägg fram mjuka dynor, kuddar och liknande. Om du har en altan kan du lägga ut en fin matta, vilket kommer ge en mysigare känsla.

Om du har plats kan det även bli fint med en hammock eller hängmatta.

Om författaren

kalle administrator

Lämna ett svar