Jobba med konst

Avivadmin

Jobba med konst

Om du drömmer om att få jobba med konst finns det flera sätt att göra det på. I den här delen går vi igenom några yrkestitlar som jobbar med konst.

Konstnär

Som konstnär jobbar du med att skapa konst på olika sätt. Till exempel bildkonst, graffiti, måleri , skulpturer eller med textilier. För att jobba som konstnär behöver du ingen formell utbildning, men om du är intresserad av att utvecklas och lära dig mer finns det flera kurser och program att gå som ger dig utbildning.

Gallerist

Som gallerist arbetar du på ett galleri. Ett galleri är den plats där konstnärer får visa upp sina verk i olika utställningar där verken ibland kan vara till salu. Som gallerist jobbar du med att samordna och värdera konst och vara ansiktet utåt för galleriet. För att jobba som gallerist behöver du främst ha stora kunskaper inom konst.

Konstvetare

Till skillnad från gallerist behöver du som konstvetare ha en akademisk utbildning för att kunna jobba som konstvetare. En konstvetare är expert på allt som har med konst att göra och kan ibland rådfrågas av ett museum eller av ett galleri.

Om författaren

ivadmin

Lämna ett svar