Jobba med inredning

Avivadmin

Jobba med inredning

Inredning är ett stort intresse hos många och många drömmer om att en dag få jobba med inredning. Det finns flera sätt att jobba med inredning och i den här delen går vi igenom några yrken som finns inom inredningsbranschen.

Inredare

Som inredare jobbar du med att komma på idéer och lösningar för att ett rum eller ett hem ska få en så bra inredning som möjligt. Som inredare driver du oftast ditt eget företag. Du behöver inte ha en utbildning för att jobba som inredare, men om du är intresserad av att lära dig mer om inredning finns det många bra utbildningar att gå.

Inredningsdesigner

Som inredningsdesigner jobbar du med att ta fram design för inredning som sedan ska komma ut i butik eller med att planera och strukturera inför att du ska inreda ett rum. Precis som med inredare krävs det ingen formell utbildning, men om du vill bättra på dina kunskaper kan det vara värt att gå en kurs.

Styling

En person som jobbar med att styla rum inför en visning eller liknande kallas för rumsstylist eller bara stylist. Förutom att du kan inreda inför en visning kan du även få uppdraget att inreda ett hem eller delar av ett hem till någon som vill ha din expertis. Det kan till exempel handla om att inreda ett hem dit någon just flyttat eller för att ge ett rum en ny känsla.

Butiksbiträde

Om du älskar att sälja och vill jobba med inredning kan det vara en bra idé att jobba som butiksbiträde eller säljare i en inredningsbutik.

Om författaren

ivadmin

Lämna ett svar