Inred med smarta hissgardiner i olika stilar

Avkalle

Inred med smarta hissgardiner i olika stilar

Letar du efter den perfekta gardinen? Då kanske hissgardinen är något för dig? Denna gardin är nämligen vacker både när den är uppdragen och när den är neddragen. Neddragen kan den dessutom skydda från starkt ljus och oönskad insyn. Den gör alltså att behovet av rullgardiner helt försvinner. Läs vidare för att ta reda på vilka hissgardiner som passar hemma hos dig.

Hissgardiner i många olika stilar

En hissgardin är helt enkelt en gardin som går att hissa ned över fönstret. Uppdragen liknar den mest en vanlig gardinkappa. Dessa hissgardiner finns i olika stilar så att du kan hitta en som passar hemma hos dig. Är din stil lantlig så kan en gardin i grov bomull med knytband passa bra. Du kan också välja en variant i linne med en härligt skrynklig effekt. Vill du ha gardiner i fönstren men ändå ett maximalt ljusinsläpp så väljer du med fördel en gardin i ett skirt och tunt tyg. En sådan gardin passar också dig som gillar shabby chic-stilen och allt som hör till den.

Insynsskydda badrummet

Hör du till en av dem som har ett stort och vackert fönster i badrummet? Det har ju både sina för- och nackdelar. Den största nackdelen är att det blir väldigt bra insyn i detta privata utrymme. Det kan du enkelt lösa med hjälp av en hissgardin. Den är enkel att dra ned när badrummet används men döljer inte det vackra fönstret och hindrar ljuset från att komma in i övrigt. Till badrummet kan du välja en härlig gardin i linne. Vill du vara extra trendig är annars bambu ett bra val. Naturmaterial som bambu och rotting är som du säkert vet väldigt populära inredningsmaterial både utom- och inomhus just nu. Hissgardiner i bambu finns både som naturfärgade och färgsatta så att du kan välja en som passar i just ditt badrum.

Gardiner förändrar stilen i ett rum

Känns ditt hem lite trist och tråkigt just nu? Då kan faktiskt hissgardiner vara förändringen som du behöver. Gardiner skapar ett ganska stort blickfång i ett rum. När man väljer att byta ut dessa förändras därför rummet väldigt mycket. Fundera lite över vad du vill uppnå för känsla i rummet. Vill du ha det ljust och fräscht satsar du på gardiner i ljusa nyanser. De behöver inte nödvändigtvis vara kritvita dock. Det går lika bra med ljust rosa eller ljust blått.

Vill du hellre ha en mysig och varm känsla i rummet? Då kan du välja gardiner som har lite mörkare färger, till exempel mörkgrönt eller vinrött. När du hänger upp dessa gardiner kommer du att känna att rummet får en varmare känsla.

Det kan också vara bra att ha en uppsättning olika gardiner så att du kan ändra stilen på rummet efter säsong. På sommaren brukar vi ofta längta efter ljusa nyanser och tunna gardiner, medan vintrarna kräver varmare färger och tjockare material. Våga experimentera med olika material och färger så kommer du snart och hitta det du gillar bäst.

Om författaren

kalle administrator

Lämna ett svar