Inred hemmet med affischer

Avkalle

Inred hemmet med affischer

För att få en spännande, snygg och personlig inredning är affischer perfekt att sätta upp på väggarna. Det finns ett stort utbud av affischer att välja mellan, det finns något för alla stilar och smaker. Hitta affischer som passar din inredningsstil. Ett tips är att inreda med affischer och posters i hemmets alla rum. Med rätt affisch på väggen kan du snabbt och enkelt lyfta känslan du vill förmedla i ditt hem. Om du vill ha inspiration kan du alltid kolla in de senaste trenderna inom inredning och konst.

Välj motiv du gillar

Du kan antingen pryda ett rum med en affisch eller göra en tavelvägg med flera motiv. När du ska välja ut affischer är det viktigt att du hittar motiv som tilltalar dig och som du tycker är snygga. Motivet ska även passa ihop med den övriga inredningen för att helheten ska bli bra. För att inredningen ska bli så bra som möjligt är det viktigt att du planerar både motivet och upphängningen.

Häng upp affischerna i rätt höjd

Det är viktigt att tänka på att inte hänga tavlor för högt. På konsthallar och museum hänger oftast tavlorna på en höjd omkring 152-160 centimeter. Prova att göra detsamma i ditt hem, det kommer att ge en behaglig höjd för alla som tittar på tavlorna. Det kommer även att göra att rummet ser balanserat ut. När du har höjden klar för dig är det dags är att hitta en bra placering. Det är viktigt att hitta den rätta platsen för affischerna som du ska sätta upp. Traditionella ställen att hänga upp tavlor på är ovanför soffan, matbordet eller skrivbordet. Du kan även tänka utanför boxen och ställa affischerna inramade på en byrå eller ställa på golvet.

Tavlor kan ge liv till ett rum

Om du ska sätta upp flera affischer tillsammans är det bra att tänka på hur du vill att konstellationen ska upplevas. Du kan sätta upp tavlorna i en asymmetrisk upphängning som ger ett lugnare intryck eller leka runt med olika storlekar och höjder. Om du vill ha ett mer lekfullt uttryck kan du även sätta upp både små och stora tavlor tillsammans. Storleken spelar roll för vilket intryck tavlorna kommer att ge rummet. När du leker med tavlorna både i storlek och i antal kommer de ge liv till rummet och inredningen kommer att kännas mer levande. Du kan även skapa stilleben med olika affischer för att göra ett rum intressant.

Om författaren

kalle administrator

Lämna ett svar