Förbered hemmet för katten

Avkalle

Förbered hemmet för katten

Om du snart ska hämta en ny familjemedlem i form av en katt är det viktigt att du gör iordning ditt hem för att katten ska trivas så bra som möjligt. I följande text får du några tips på hur du kan anpassa hemmet för att din katt ska trivas.

Kattlucka för utekatten

Om du planerar att låta katten bli en utekatt behöver du köpa en kattlucka som du kan installera på någon av ytterdörrarna. Det finns många varianter av kattluckor och de är säkra att använda för din katt. Det finns kattluckor som läser av kattens chip och öppnar sig bara när den läser av ett registrerat chip, vilket minskar risken för att du ska få in andra djur i hemmet. Med en kattlucka kan katten ta sig in och ut ur hemmet på ett smidigt sätt och du behöver själv inte vakta vid dörren för att släppa in katten.

Övriga kattsaker

Utöver att du kan skaffa en kattlucka finns det andra saker som är bra om du förbereder dig med inför att katten kommer hem till dig. Det är till exempel viktigt att katten har en egen bädd, en kattlåda och kattsand. Sedan behöver du också köpa hem kattmat och skålar för mat och vatten. Många katter är tillbakadragna i början, men det är ändå viktigt att de har leksaker och annat de kan stimuleras av. Det finns både leksaker, katträd och klösbrädor som gör att katten kan roa sig och känner sig hemma.

Om författaren

kalle administrator

Lämna ett svar