Bra tips för ett elegant vardagsrum

Avkalle

Bra tips för ett elegant vardagsrum

Om du vill ha en förändring i ditt vardagsrum kan du med enkla medel få både en snygg och elegant inredning. Att förnya möblerna är ett tips om du snabbt vill ha en förändring utan att det kostar skjortan. Om du har en Ikeasoffa kan du på Bemz beställa snygga överdrag till din soffa. Du kan på Bemz hemsida beställa hem gratis tygprover om du är osäker på vilket överdrag du ska välja. Bemz har flera olika överdrag till olika soffor från Ikea.

Matcha soffan och soffbordet

Med ett nytt sofföverdrag från Bemz kan du få en helt ny soffa till utseendet utan att behöva köpa en ny. Ett tips är att tänka på att färgen på sofföverdraget passar ihop med den kulören som du har på väggen. Det är även en fördel om soffbordet passar ihop med soffan. Du kan byta ut soffbordet om du vill ha en ny stil i vardagsrummet.

Konst gör inredningen intressant

Konst är väldigt bra att inreda med om du vill ha en både intressant och snygg inredning. Du kan satsa på ett stort konstverk eller några mindre små som du sätter tillsammans. Ett tips är att skapa ett blickfång i rummet med hjälp av konstföremål. Konst höjer även stilfaktorn och ger rummet karaktär. Detaljerna i inredningen är oerhört viktiga men det är helheten som är det viktiga. Alla föremål som du inreder med ska passa ihop med varandra och tillsammans skapa en snygg och tilltalande helhet.

Textilier gör inredningen inbjudande

Textilier är perfekt att använda i inredningen för att få till en snygg stil. Det är även enkelt att addera olika textilier till inredningen. Textilier gör vardagsrummet mjukt, ombonat och mer inbjudande. Ett tips är att sätta upp gardiner som passar din stil, lägga en pläd på soffkanten och inreda med tilltalande kuddar i soffan. Du kan byta ut textilierna efter säsong för att uppdatera inredningen emellanåt.

Hitta balansen i rummet

För att få ett elegant vardagsrum är det viktigt att tänka på balansen i rummet. Om du har många stora eller små möbler behöver de balanseras upp med andra föremål. Exempelvis kan du till en stor soffa och soffbord addera en mindre fåtölj eller en sittpuff för att få en bra balans.

Om författaren

kalle administrator

Lämna ett svar