Boosta din inredning med tapeter

Avkalle

Boosta din inredning med tapeter

Ett väldigt enkelt sätt att ge ditt hem ett personligt intryck är att använda tapeter. Tapeter platsar i hemmets alla rum. Exempelvis tapeter hall är en utmärkt idé om du både vill ha en unik hall och ge ett välkomnande första intryck. En intetsägande hall kan snabbt bli en härlig entré med rätt tapet.

Utgå ifrån rummet när du väljer tapet

När du ska välja tapet till en hall är det viktigt att ta ytan i beaktande. Om du har en stor hall är valmöjligheterna när det kommer till tapeter större. I en stor hall kan olika mönster och kulörer passa. Om du däremot har en mindre hall är det bästa att använda en ljusare tapet. Ifall hallen är smal kan en tapet som är randig på tvären ha stor effekt. Ränder på höjden passar utmärkt en hall där takhöjden är lägre. Att välja en fondtapet kan också vara en bra idé när det kommer till tapeter i hall. En mönstrad tapet kan exempelvis gömma skav och fläckar på ett bra sätt. Olika tapeter ger helt enkelt olika effekt, därför är det viktigt att du väljer tapeter med omsorg. Välj tapeter efter utseendet på din hall men även efter vilken stil som du gillar.

Tapeter ger rummet rätt stämning

När du ska använda tapeter i din inredning är det viktigt att du vet vilken stil som du vill ha i rummet. Du kanske vill ha ett visst tema i rummet eller att tapeten ska ge känslan av en viss tidsepok. Tapeter kan verkligen ge det där lilla extra till rummet och ge en wow-faktor. Tapeter kan även ses som konst. Istället för att hänga tavlor på väggarna kan tapeten i sig vara konstverket som ger rummet karaktär. Om du däremot vill ha konstverk och tavlor på väggen kan en tapet som är mer neutral och mindre utstickande vara ett bra alternativ. Eftersom tapeten har en sådan stor inverkan på rummet är det fördelaktigt att du innan du bestämmer tapeter har en plan för ditt hem.

Matcha tapeterna med övriga inredningen

När du ska bestämma tapeter och hur din inredning ska se ut kan du beställa hem tapetprover. Då kan du lättare skapa dig en uppfattning om hur tapeten kommer att se ut i ditt hem. Du får även se hur färgerna och eventuella mönster ser ut på riktigt. Oavsett vad du vill ha för stil är det viktigt att du väljer en tapet med en kulör som går ihop med resterande inredningen i rummet.

Om författaren

kalle administrator

Lämna ett svar